Blog

El Fuego de San Juan: Magiska Midsommarfiranden i Spanien

Solståndet firas med glöd och passion i Spanien! Landet bjuder på en unik blandning av hedniska traditioner och kristna festligheter under midsommar, vilket skapar en magisk upplevelse.

Midnattsbål och fyrverkerier lyser upp himlen över hela Spanien under midsommar. I Pyrenéerna tänds speciella vårdkasar i en ceremoni som förenar Spanien, Andorra och Frankrike. Elden symboliserar inte bara ljusets återkomst utan också övergången till vuxenlivet för många ungdomar.

Kristendomens inflytande märks tydligt i firandet av Sankt Johannesdagen (Noche de San Juan) som äger rum den 23 juni. I Katalonien, särskilt i Barcelona och Menorca, är detta en av årets största högtider. Festligheterna präglas av glädje, musik och stora eldar. Människor samlas på stränderna för att bränna “Judasdockor” som symboliserar otur och negativa tankar. Man skriver även önskningar på lappar som kastas i elden för att uppnå lycka.

Midsommar i Spanien är en fascinerande blandning av hedniska traditioner och kristna inslag. Elden spelar en central roll i firandet, och symboliserar både rening och ljus. Oavsett om du lockas av de magiska ritualerna eller den festliga stämningen, erbjuder Spaniens midsommarfirande en oförglömlig upplevelse.

Allt Gott!