Blog

Gillar du konserter?

I början av augusti vi hade sommarfestivalen i min stad. Festivalens program inkluderar många konserter och andra roliga aktiviteter för alla åldrar.

Jag har insett när jag var där med min familj att jag faktiskt inte känner mig särskilt bekväm bland så många människor. Jag kände mig alltid överväldigad och utmattad runt stora grupper, även om jag inte hade någon aning om varför. Det är därför jag undviker att besöka köpcentrum också.

Tack och lov, när jag sökte djupare och utvecklade min intuition fick jag svaret att varför påverkar mig så mycket att vara med stora grupper av människor.

Jag insåg att jag upplevde intuitiv empati. Den är förmågan att känna vad som andra känner känslomässigt, som är ganska utmanande.

Intuitiv empati är inte vanlig empati. Vanlig empati är, till exempel, när du sympatiserar med en väns glädje över att ta gymnasieexamen eller när din bror ska gifta sig. Intuitiv empati är förmågan att se livet genom de andras ögon och att känna världen genom deras känslor.

Det är därför jag är så trött när jag går på en konsert. Gillar du konserter? Vilken typ av empati upplever du?

Allt Gott!