Blog

Meditationsövning för nybörjare

Meditation har ett enda mål: att observera verkligheten precis som den är, utan kritik, utan åsikter och utan förväntningar. Observera här och nu, låt saker och ting vara som de är, utan att försöka kontrollera över allt och alla. Jag ska tipsa dig hur jag började att meditera.

För det första, ta bort alla yttre stimuli. Meditationen betyder att fokusera på här och nu. Särskilt i nybörjarmeditationsövningar som denna, undvik all form av distraktion som musik eller ett annat typ av ljud.

För det andra, håll blicken fäst på en punkt. Förutom att ta bort stimuli så mycket som jag nämnde ovan kan du börja med att hålla blicken fäst vid en punkt (till exempel möbler). Är viktigt att behålla fokusen där. Rikta din uppmärksamhet mot andningen, utan att försöka kontrollera den, naturligt, känn hur luften rör sig mot lungorna. Fortsätt så i några minuter.

För det tredje, var medveten om ditt inre. I denna meditationsövning för nybörjare kommer vi att återställa balansen mellan det yttre och det inre. Börja med att blunda och rikta din uppmärksamhet mot andningen, var medveten om det. Observera hur luften kommer in och ut, utan att kontrollera det. Bara observera ett stund. Försök inte kontrollera dina tankar. När sinnet är lugnt, rikta din uppmärksamhet mot ditt inre. Känn friden, känn kärleken och värmen av ditt inre.

Hoppas att mina tipsar hjälper dig när du ska meditera nästa gång.

Allt Gott!