Blog

“Tomtenisse på Hyllan”: En Jultradition som Delar Meningar

“Tomtenisse på Hyllan” – älska det eller ogilla det, har föräldrar antingen glatt eller motvilligt gömt en leksaks-tomte varje natt från Thanksgiving till jul. Det är ursprunglig i USA, en jultradition som började på 1970-talet och har blivit populär i många hem. Det är en lek där en liten tomtenisse placeras på olika ställen i hemmet varje dag fram till jul. Nissen rapporterar tillbaka till jultomten om barnens uppförande.

Blev riktigt populärt sedan 2005. Mer än 13 miljoner tomtenissar har “adopteras” sedan 2005 när Carol Aebersold och hennes dotter, Chanda Bell, publicerade boken “Elf on the Shelf: A Christmas Tradition,” som kommer med leksaken. Sociala medier har till och med inspirerat vissa föräldrar att skapa invecklade scenarier för sina tomtenissar – som: Han har toalettpappersprytt granen! Hon fyllde diskhon med marshmallows!

Denna moderna jultradition har blivit en blandad påse av känslor. Vissa älskar den för den extra gnistan av magi och förväntan den skapar för barnen. Andra tycker att det är en extra stressmoment i en redan hektisk säsong. Oavsett åsikt kan vi inte förneka att “Tomten på Hyllan” har blivit en påtaglig del av många familjers jultraditioner, och dess popularitet verkar bara växa med åren.

Allt Gott!